La Diputació d’Alacant ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) la nova convocatòria per a cobrir el càrrec del director o directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la segona en tretze mesos després de la renúncia forçada fa un mes del seu anterior responsable, María Teresa Pérez Vázquez, per adjudicar un contracte de 9.000 euros a l’empresa d’un dels seus subdirectors en l’institut, que va culminar amb la marxa de tots dos i d’altres dues subdirectores.

El nou concurs és pràcticament igual al publicat fa poc més d’un any, llevat que elimina alguns aspectes requerits o valorats anteriorment entre els candidats. És a dir, que suavitza o rebaixa les condicions a tindre en compte per a ocupar aquest càrrec de «caràcter honorífic», sense sou però retribuït per assistència a reunions.

El decret que regula aquest procediment recull com a objectiu la designació «del millor candidat conforme als principis de mèrit i capacitat i igualtat i publicitat i obri la possibilitat de presentar-se a qualsevol persona que reunisca els requisits».

Els aspirants hauran de comptar amb una llicenciatura o grau universitari, i la sol·licitud ha d’acompanyar-se de la titulació i el curriculum vitae detallat, però -a diferència de l’anterior decret- en aquest no es requereix presentar «una memòria descriptiva dels projectes més rellevants que hagen desenvolupat al llarg de la seua carrera professional relacionats amb les tasques pròpies del director cultural», com sí que especificava l’anterior convocatòria.

Les bases estableixen que una comissió de valoració seleccionarà a cinc candidats atesa la idoneïtat del perfil i considerant «principalment» l’experiència en tasques de direcció i gestió de projectes culturals però, de nou, s’omet un altre aspecte valorat en l’anterior decret que afegia «especialment en l’àmbit públic», igual que el doctorat, que ací no s’esmenta, encara que es manté la docència universitària en l’àmbit de la cultura i l’autoria d’obres o articles literaris.

Sí que s’afigen, no obstant això, noves consideracions: haver realitzat «conferències o jornades sobre temes culturals».