L’escriptora valenciana María de los Ángeles Sanmiguel publica Taca, sus juegos y juguetitos, un llibre il·lustrat per a xiquets de 3 a 6 anys sobre la història de vida de la seua gossa. «L’objectiu és difondre l’estima pels animals. Considere que són sanadors. A més, tots els animals tenen una connexió especial amb els xiquets», afirma l’escriptora sobre el conte.

Taca, quan va ser trobada a la redacció. l-emv

Taca, sus juegos y juguetitos es pot llegir simultàniament en set idiomes diferents: castellà, valencià, gallec, francés, anglés, italià i croat. «La intenció és que els xiquets puguen aprendre idiomes mentre llegixen el llibre. A partir d’expressions senzilles, els lectors poden aprendre les seues primeres paraules en anglés o francés des de casa», comenta l’autora, antiga col·laboradora de Levante-EMV. De fet, fou a la porta del diari on va trobar a Taca, una gossa d’atura que va arribar desorientada al carrer Traginers, 7, on es troba la redacció. «La vaig trobar mirant per la porta. Després de comprovar que no tenia xip, la vaig dur a casa amb el meu altre gos», explica.

Un conte infantil sobre l’estima als animals

L’escriptora conta al conte l’experiència de Taca, la seua adaptació a la casa, així com la nova amistat que va sorgir amb els altres animals de companyia. «També vaig decidir mostrar les vistes de Taca al veterinari i a la perruqueria, ja que els xiquets han de ser conscients de les coses que necessiten els seus animals. Són éssers vius i se’ls ha de cuidar», assegura.

Un conte infantil sobre l’estima als animals

L’il·lustrador Jesús Padilla Guerrero s’ha fet càrrec dels dibuixos, que destaquen per la seua expressivitat i colorit. Victòria Estellés, Eva Ozores, Ignacio Bort, Graham Bell, Anna Maria Staiano, Dalia Della Morgia i Pavao Papak han fet les traduccions.

Un conte infantil sobre l’estima als animals

El conte es pot trobar actualment a totes les biblioteques públiques de València. Segons l’autora, queda pendent la seua presentació pública amb animals, que es realitzarà quan ho permeta la pandèmia.

Un conte infantil sobre l’estima als animals