El Jardí Botànic de la Universitat de València ha organitzat la quarta edició del programa «Dones i Ciència al Botànic», una iniciativa que es va iniciar l’11 de febrer, Dia de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, amb la difusió del vídeo divulgatiu ‘Jo, científica’, amb aportacions de les dotze científiques participants a les tres anteriors edicions del cicle, i la presentació de la imatge artística, creada per la il·lustradora Ada Díez. El programa continua aquesta setmana amb els col·loquis en línia a causa de la Covid-19.

El dijous, 18 de febrer, a les 19 hores, se celebrarà el diàleg ‘Dones i ciència: un ventall de projectes, una mateixa visió’, mentre que dijous 25, tindrà lloc el debat ‘La vocació botànica en les dones: present i futur’.

La primera tertúlia estarà conduïda per la responsable del Departament de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic, Eva Pastor, i hi participaran: Anabel Morales, del projecte de l’IFIC Recordando a Lise Meitner; Silvia Rueda, de Girls4STEM; Clara Grima, coordinadora del projecte ‘Científicas pasado, presente y futuro’; Victoria Toro, en representació de ‘No more matildas’, y Laura Morrón, autora de ‘A hombros de gigantas’.