«Vull tindre a prop el xiquet que dormia en el cotxe escoltant ‘Berlin’. / Els dinars quan el tio encara sabia dir qui era jo. I qui soc?». Són els dos primers versos de la lletra de «Tard», la cançó que dona títol al nou treball de Tenda.

Evarist Caselles (baix i cors), Martín Tarrasó (veu principal i guitarra), Guillem Magraner (bateria, cors i percussió) i Claudi Penalba (guitarra i veu) són Tenda, la banda que ha presentat, en plataformes digitals i amb un videoclip, el primer dels avanços del que serà el seu nou disc, un segon treball que veurà la llum després d’estiu. La cançó es diu «Tard» i en ella es fan acompanyar de Carles Caselles, vocalista de Smoking Souls.

«’Tard’ parla de la infància, la llibertat de la innocència, i el record dels actes que ens fan ser el que som. Tot a través d’unes guitarres de sons potents, un baix i una bateria contundents que dirigeixen la progressió rítmica, i una veu melòdica que evoca sentiment durant tota la cançó. A més, Carles Caselles remarca encara més l’originalitat i la força d’aquesta cançó», paraules de Tenda.

La banda valenciana no és un fàcilment classificable ni etiquetable. Potser perquè les cançons estan per damunt dels estils i, al mateix temps, es deixen veure les influències atemporals de l’est grup format per quatre joves que no superen la vintena d’edat. La seua opció per cantar en valencià no és una posa ni una opció explícita, és el natural per a aquest grup d’artistes que tenen molt a dir tant en l’escena valenciana com en la de la resta del país.

Guanyadors dels Premis Ovidi 2020 en la categoria de grup revelació, Tenda compta ja amb un disc debut de nom homònim. Una col·lecció de cançons que naixen del rock i del pop i que conformen una sonoritat plena amb varietat de distorsions, melodies de guitarra elèctrica i ritmes, i que combinen amb una veu melòdica, clara i nítida.