Alcàsser ha recuperat el concurs de relats curts per sensibilitzar en la necessitat de continuar avançant en la consecució de la igualtat. Aquesta edició arriba amb novetats. D’una banda, s’ha acordat canviar el seu nom a ‘Premi de Relats Curts Carme Miquel’, en reconeixement pòstum a la mestra i escriptora Carme Miquel que «a més de ser veïna del nostre poble i un referent en l’activisme social, pedagògic i lingüístic, la seua empremta ha quedat en la comunitat educativa local», explica la regidora d’Igualtat Cristina Lucendo.

La pedagoga i escriptora Carme Miquel (La Nucia, 1945 - València, 2019), va ser impulsora de la Federació Escola Valenciana, la qual va presidir de 1990 fins a 1994, va publicar més d’una trentena de novel·les i llibres de narrativa infantil i juvenil i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de 2006 fins a la seua mort.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la creació de tres categories per a ampliar la participació. Així, hi haurà una categoria Infantil (de 6 a 12 anys); una altra Juvenil (de 13 a 18 anys); i, finalment, la d’Adults. En el cas dels centres educatius, el professorat haurà de fer una preselecció d’un màxim de tres relats curts per classe, i presentar-los en la categoria que corresponga.

El jurat, format per una agent d’Igualtat, una treballadora de la Biblioteca, una professora de FPA, una persona del col·lectiu La Figuera i la regidora d’Igualtat, valoraran la qualitat literària del relat, així com la temàtica, «que haurà d’abordar situacions, reals o fictícies, que ens acosten a una igualtat real entre homes i dones», assenyala Lucendo.

El termini per a participar finalitzarà el pròxim 21 de març. A partir d’eixe moment, es coneixeran els relats guanyadors, i es procedirà al lliurament dels premis. En aquest sentit, s’han establit dos premis per categoria: per als primers premis, una targeta regal de 150 euros per a consumir als comerços locals i per als finalistes una altra targeta regal de 100 euros.

L’alcaldessa d’Alcàsser Eva Zamora emmarca aquesta iniciativa, dins de la campanya del 8-M, ja que «des de l’equip de govern sempre hem centrat els nostres esforços a construir una societat més igualitària i, amb aquest concurs, fem un pas més».