El pianista Grigory Sokolov torna un any més a la programació del Palau de la Música. El concertista rus inicia la seua gira espanyola a València, on ha esgotat les entrades, i després visitarà Sevilla, Bilbao, Oviedo i Madrid. L’artista interpretarà hui a les 19 hores, a l’Auditori de Les Arts, un recital amb obres mestres del romanticisme i postromanticisme.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha destacat que Sokolov «sol iniciar la seua gira espanyola amb nosaltres, i és sens dubte un fixe en la programació, un veritable esdeveniment per al nostre públic, que sempre ompli la sala per dedicar-li les més grans ovacions en cada una de les ja setze visites al nostre abonament». La regidora ha afegit que «enguany, que celebrem el 125 aniversari de José Iturbi, no podia faltar Sokolov per arrodonir l’homenatge al superbiós pianista valencià». El públic assistent podrà disfrutar de quatre poloneses de Frédéric Chopin i dels 10 Preludis de Serguéi Rakhmàninov.

Considerat com un dels millors pianistes del món, els recitals de Grigory Sokolov són qualificats de titànics i plens de musicalitat, d’intimisme, de tècnica i de virtuosisme. Per al director del Palau de la Música, Vicent Ros, el pianista rus «brilla amb llum pròpia dins del cartell de grans pianistes internacionals de la nostra programació, com Joaquín Achúcarro, Alexei Volodin, Lang Lang, Valentina Lititsa, Katia i Marielle Labècque, Nelson Freire i Javier Perianes».

Els recitals de Sokolov comprenen des de transcripcions de la polifonia sagrada medieval i obres de Byrd, Couperin, Rameau, Froberger, fins a la música de Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms, i composicions històriques del segle XX de Prokófiev, Ravel, Scriabin, Rakhmàninov, Schoenberg i Stravinski.

Sokolov va nàixer a Leningrad —Sant Petersburg— i va començar a tocar el piano amb cinc anys. Amb tan sols 17 anys es va convertir en el músic més jove a rebre la medalla d’or en el Concurs Internacional de Piano Txaikovski a Moscou.