El programa de residències de creació de la Generalitat, Cultura Resident, llança set noves convocatòries per a 14 residències artístiques a Castelló, València i Alacant i en l’àmbit internacional a Santiago de Xile, Lisboa, Praga i Hèlsinki.

La convocatòria seleccionarà quatre projectes, dos per a un període de dos mesos i uns altres dos per a quatre mesos al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant per pràctiques artístiques contemporànies.La convoc atòria d’investigació artística seleccionarà igualment quatre projectes per a residències de quatre i de dos mesos al Menador Espai Cultural de Castelló.

La convocatòria per a les residències de mediació cultural, que es durà a terme al Centre del Carme de València, té com a objectiu seleccionar dos projectes, amb un període de residència de 6 mesos cada un. Es busquen projectes situats en contextos específics que utilitzen la creació contemporània com a element mediador, i la ciutadania com a agent actiu d’un procés de creació contemporània.

Caràcter internacional

El programa obri les seues residències de caràcter internacional al Centre Cultural d’Espanya a Santiago de Xile, en HIAP - Helsinki International Artist Programme a Hèlsinki i en Meet Factory a Praga.

Les convocatòries seleccionaran un projecte per a cada una de les residències dirigides a professionals de la creació i la investigació contemporània. Els projectes seleccionats correspondran a un creador o una creadora nascuda o amb arrelament en el territori valencià que haurà de parlar anglés.

Així mateix, es llança una convocatòria per a projectes de comissariat a Hangar Centro de Investigação Artística a Lisboa. La residència està oberta per a professionals del comissariat de qualsevol disciplina de la creació contemporània nascuts o amb arrelament a la Comunitat Valenciana que hauran de parlar anglés i/o portugués.