La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau reprén l’activitat en el segon quadrimestre del curs amb la nova programació de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València, que inclou més d’una desena d’espectacles de teatre, dansa, mostres universitàries, filmografia i la Gira d’Escena Erasmus. El primer d’aquests serà ‘Mama’, de La Lola Boreal, que estrenarà una nova versió per a sala els dies 3 i 4 de març.

‘Mama’ arrancarà amb la temàtica que articula la programació d’aquesta primavera: la perspectiva de gènere. Creada per quatre artistes valencianes, aquesta peça de dansa interdisciplinària està inspirada en l’experiència del càncer de mama de la mare d’una de les creadores, Noelia Arcos.

És una obra que, a partir de la mama com a símbol icònic i representatiu de la feminitat, aborda la relació maternofilial, la censura i la malaltia a través del cos femení de les intèrprets. A més, La Nau acollirà l’estrena d’una nova adaptació de l’obra: la versió estesa per a sala d’un espectacle que va nàixer per a ser representat al carrer i en espais no convencionals.

«És una programació variada, si bé és cert que la figura de la dona acapara bona part dels espectacles. No obstant, tot el que es posa de relleu en el disseny d’aquest programa és important: des del tema de la inclusió social, a través de la proposta artística de La Lola Boreal en el Festival Dansa València, fins a les mostres dels tallers de teatre universitari, passant per les produccions pròpies del grup de teatre de la Universitat, Assaig, i d’Escena Erasmus València amb la Gira 2021 de Les Europes Menudes», assenyala la directora de l’Aula d’Arts Escèniques de la UV, Laura Monrós.

Dansa València

La Nau tornarà a acollir el Festival Dansa València de l’Institut Valencià de Cultura (del 13 al 16 d’abril) que, aquesta vegada, serà interpretat per La Lola Boreal amb la proposta artística ‘Rodem?’, una peça de dansa teatre que acostarà el públic a la realitat de la diversitat funcional, qüestionant, amb una mirada àcida i humorística, la visió social i personal sobre els usuaris de cadires de rodes.

També s’estrenarà la nova producció d’ASSAIG. Amb el títol ‘La Benvinguda-això és el que hi ha’, Sara Acámer, Núria Martín i Pep Sanchis han escrit un guió per a presentar el primer llargmetratge del grup de teatre de la UV.