La sisena edició del Festival Il·luminar-te torna a Sagunt este mes d’abril, protagonitzat pel teatre especialitzat en el llenguatge teatral de les llums i les ombres. Esta activitat està impulsada per la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt i es durà a terme del 16 al 25 d’abril en el Casal Jove del Port de Sagunt. Així mateix, ara com ara és l’únic festival de teatre d’ombres a Espanya.

En la present edició es continuarà apostant pel públic familiar, encara que en un context que obliga a realitzar totes les activitats de manera segura. Per això s’ha reduït l’aforament, ampliat sales i millorat els servicis de control i neteja.

La programació comença divendres que ve, 16 d’abril, a càrrec de Canoa Theatre i Títeres 4 caminos amb l’actuació «Claroscuro». A esta li seguirà l’obra «Màquina Gramòptica Universal» el dissabte, 17 d’abril, de la companyia Marino e Marini. A més, el mateix dissabte també tindrà lloc l’actuació «Dins la closca d’una anou», de la companyia Cacauet Teatre. Per a finalitzar la setmana, la companyia Teatres de la Llum, oferirà al públic el diumenge els Tallers Teatrets de Llum.

D’altra banda, la següent setmana comença amb l’actuació Natura de la companyia Paraules d’aire, el 23 d’abril. En este sentit, el festival seguirà el seu curs el dissabte, 24 d’abril, amb L’Amàlia les Ombres Lunars a càrrec de la companyia Animamundi, així com amb Compare Llop del grup Mercé Framis. Finalment, el diumenge finalitzarà el festival amb «Ohiá» de la companyia La sonrisa de lagarto i «Desdemona» del grup El ombligo y la pelusa.