Dansa València ha programat hui dues estrenes absolutes de companyies locals: ‘Rebelión’, de Marea Danza, a les 18.00 hores al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts, i ‘Fake Life’, de Mou Dansa, a les 20.00 hores a La Mutant.

Marea Danza fusionen el ball flamenc i la dramatúrgia contemporània en una adaptació del clàssic de George Orwell ‘La rebel·lió dels animals’. Les valencianes han comptat amb La Teta Calva per al text i la direcció de ‘Rebelión’, mentre que la coreografia ve signada per Olga Pericet, Premi Nacional de Dansa 2018.

L’acció s’ha traslladat a una fàbrica en la qual les treballadores viuen oprimides i explotades com a animals. L’obra està destinada a xiquetes i xiquets a partir de cinc anys i mostra les conseqüències d’un món rígid i totalitari a partir de l’imaginari infantil.

Autoengany

Mou Dansa presentarà una proposta que plasma el que denominen «la malaltia dels nostres dies», expressió amb la qual es refereixen a l’atenció residual, l’autoengany, la imposició social i l’aparença imperants en les societats contemporànies. El punt de partida de l’espectacle és la joventut actual que viu abduïda pels dispositius mòbils, la qual cosa permet l’ús d’elements onírics i surrealistes en escena i possibilita, per extensió, abordar temes tan humans com el concepte de gènere, l’acceptació social o el reconeixement de la identitat pròpia.