El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) enceta aquest dissabte una nova temporada de ‘Concerts des del llit’, un revulsiu davant de la situació actual de la música en directe, radiografiant l’escena de grups emergents vinculada al ‘new pop’ i les seues noves expressions artístiques.

Dissabte tindran lloc els primers concerts, en els quals el claustre gòtic del CCCC acollirà una escenografia creada ‘ex professo’ per l’artista valencià @ovidibenet entorn d’una habitació ‘centennial’.

Encapçala la programació Ralphie Choo, de 21 anys i establit a Madrid, un dels artistes emergents més potents. La seua música es pot entendre com un somni recurrent, que es va fent un buit cada vegada més gran en la ment de qui l’escolta, i aquesta definició és perfecta, perquè encasellar-lo és difícil.

Els seus temes són experiments i fusions fets des de l’habitació, de qualsevol cosa que li agrade i de sons que van de la ‘bossa’ al flamenc, passant pel ‘hip-hop’ experimental, l’R&B, la salsa o el ‘jazz’. Aconsegueix amb tot això un resultat espectacularment fresc i que desprén una calidesa pròpia del ‘lo-fi’ i les seues imperfeccions.

Per la seua banda, actuarà l’artista local pup puppy. Pertanyent al col·lectiu valencià de música experimental i art visual Dominio, es caracteritza per explorar, musicalment parlant, per mitjà de la improvisació i l’ús de ‘field recordings’. Es tracta d’un pop errant amerat en veus líriques, crits i ASMR.

Atés el caràcter íntim dels concerts, seguint les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries, l’aforament es limitarà a 150 persones assegudes i es garantirà la distància mínima d’1,5 metres. Igualment, l’ús de mascareta serà obligatori tant per a accedir a l’espai com durant els concerts.