La programació commemorativa del 25 aniversari de l’Orquestra Filharmònica de la UV (OFUV) preveu la celebració de mitja dotzena de concerts especials entre els mesos de maig i octubre de 2021, destacant la col·laboració amb l’Orquestra de València i el Cor de la Generalitat, i que clourà amb un homenatge al present, el passat i el futur de la formació musical universitària reunint els seus tres directors titulars en el concert d’obertura del pròxim curs acadèmic, on participaran els antics membres de l’OFUV juntament amb els actuals.

El disseny d’aquesta programació especial es configura entorn de tres eixos fonamentals. El primer és una oferta d’activitats formatives adreçades a tots els públics. En segon lloc, la interpretació, amb una programació musical a sales com l’Auditori del Palau de les Arts i en col·laboració amb l’Orquestra de València i el Cor de la Generalitat, amb qui els joves músics compartiran faristols durant una setmana i viuran en directe com s’aborden obres des de la música professional.

I, per últim,es crearà un fòrum on es posarà en valor la història de l’OFUV, els reptes assumits fins ara i els nous camins que s’obriran en breu.