L'Ajuntament de Catarroja va recuperar la gala de lliurament de Premis Vila de Catarroja la passada setmana i ho ha fet amb la lluentor de les edicions pre pandemia. Amb totes les limitacions obligades per la situació actual, va realitzat un espectacle digne de l'altura d'uns guardons literaris i artístics que són referents a nivell autonòmic i que porten la imatge del nostre municipi com un referent cultural. Prova d'això va ser que durant els mesos més durs de la pandèmia, la cultura s'ha oblidat en el nostre municipi.

«Teniem clar que la gala del 40 aniversari dels Premis Vila de Catarroja havia de ser especial i des del departament de cultura hem posat tot de la nostra part perquè la cerimònia recuperara la lluentor pre pandèmia que tots desitjàvem», va explicar Dolors Gimeno.

Quant a les persones premiades, el XVI Premi Milagros Mir de pintura va recaure en l'obra Grullas, de l'autora Sandra Valls Traver. El premi, patrocinat íntegrament per la Fundació Antonia Mir, està dotat amb 6.000 euros. Així mateix, el jurat ha decidit concedir una menció honorífica, sense dotació econòmica, a l'obra ‘The rejection’, de la pintora grega Efcharistia Adamopoulou.

En la disciplina literària va haver els següents guardonats: XXVIII Premi Benvingut Oliver de Poesia: ‘Fuita de gas’ de Joan Carles González Pujalte; XV Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil: ‘Un crim entre tarongers’ de Mariano Casas Gómez; II Premi Benvingut Oliver de Literatura Infantil: ‘El cavaller, el cavall, el drac i l’esquimal’ de David Navalón Bernabeu.

D'altra banda, el cantautor local, Miquel Gil, qui va intervindre en la gala, també va rebre el seu guardó, en reconeixement a la seua gran tasca traslladant en les seues cançons la poesia a tots els racons de la nostra terra.

Finalment, també es va fer lliurament dels Premis Vila de Catarroja als guanyadors de la passada edició, els qui per la pandèmia no van poder rebre el seu premi. En aquest cas els guanyadors van ser Josep Ballester Roca, Salvador Vendrell Grau i Sergi Durbà Crespo.