sLa Conselleria d’Educació, Cultura i Esport continua programant en les dues capitals culturals valencianes 2021, Alcoi i Bocairent. En aquest cas s’ha dissenyat una exposició per a cada capital cultural valenciana, basades en els fons d’artistes contemporanis valencians que pertanyen a la ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’. L’exposició ‘Paisatges quotidians. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ composta per les obres d’Agustín Serisuelo (Betxí, 1981), Damià Jordà (Alcoi, 1982) i Vicente Tirado del Olmo (Castelló, 1967), obri en La Capella de l’Antic Asil.

L’exposició es podrà veure fins al 29 d’agost; reuneix tres artistes les obres dels quals exploren des de diferents perspectives l’espai que ens envolta, el que constitueix el paisatge quotidià. La globalització, la voracitat de les grans ciutats, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories; tot això són peces d’un puzle que no acaba d’encaixar i que dibuixa un paisatge que no és fàcil però que és el nostre exacte ecosistema.

L’exposició ‘Processos de transformació. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ reuneix les obres de Pilar Beltrán (Castelló de la Plana, 1969), Hugo Martínez-Tormo (València, 1979), Sebastià Miralles (Vinaròs, 1948 – València, 2017), i Xavier Monsalvatje (Godella, 1965).

Les quatre propostes artístiques que conformen aquesta exposició es podran veure també des d’aquest divendres en el Museu Antonio Ferri fins al 29 d’agost. L’exposició explora els processos de transformació que conformen la realitat de la societat dels nostres dies des de diferents plantejaments tècnics i estilístics. Canvis de residència, de paisatge, d’economia, de maneres de vida, de productivitat. Més que una època de canvis, afrontem un canvi d’època com en el seu moment ho va ser el pas a la societat industrial. La incertesa i la sensació de risc dominen els grans processos de canvi i transformació social en l’actualitat, alhora que determinen les trajectòries vitals de les persones.

En 2017 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar una campanya d’adquisició d’obres d’art amb el propòsit de reunir una col·lecció de peces representatives de l’actualitat artística a la Comunitat, construint un patrimoni de present que es projecta en el futur.