El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix el pròxim 2 de juliol una nova edició del Vihsibles Festival, una iniciativa organitzada per Comité Antisida de València i el CCCC, que s’ha convertit en un acte de reivindicació de la diversitat sexual i de gènere de referència a la ciutat de València, en el context de l’Orgull LGTBI+.

El director del CCCC, José Luis Pérez Pont, assenyala que «sorgit fa tres anys en el marc de la nostra convocatòria Altaveu per a projectes d’inclusió i cohesió social, el Vihsibles Festival és una proposta innovadora de visibilització que celebra la diversitat des del respecte i amb sentit de l’humor».

Per la seua part el Comité Antisida de València, busca visibilitzar la salut sexual i el VIH des d’una perspectiva preventiva, inclusiva i transformadora per a les persones.

En la seua quarta edició consecutiva, el Vihsibles Festival compta en la seua programació amb artistes de reconeguda labor artística i activista. Amb una programació ‘non stop’ de 18.00 a 23.30 h, respectuosa amb les mesures protocol·làries contra la covid-19, el claustre gòtic del CCCC comptarà amb les actuacions de Supremme de Luxe, artista drag madrilenya, presentadora de l’acabat d’estrenar i popular ‘reality’ d’Atresmedia ‘Drag Race Spain’; la fusió funk, soul, fumba i trap de Ketekalles, col·lectiu català de música urbana i feminista.

Volante de la Puebla, grup sevillà de performance electrofolk, representarà, per primera vegada València, la seua proposta escenicomusical de revisió de la cultura popular andalusa, i també valenciana.

Estaran també en el Vihsibles Festival Sil de Castro, actriu i còmica valenciana, col·laboradora del programa d’RNE ‘Tarde lo que tarde’ i codirectora del xou feminista del monòleg còmic ‘Calladitas estáis más guapas’, i Laura Corbacho, artista extremenya i activista trans, recentment coneguda per la seua participació en sèries com ‘Paquita Salas’, ‘Valeria’ o ‘Veneno’.

«Ballroom»

Vihsibles Meets Vogue, ball urbà contra l’estigma, és una proposta conformada per cinc ballarins independents establits a Alacant i València (Bastian Hurrycane, Ororo Ebony, Cali The Mango, Toti The Kunt i Ariel) que es trobaran en exclusiva en el Vihsibles Festival amb una proposta de recuperació de la cultura ‘ballroom’ on recrearan el moviment afrollatí i ‘queer’ que es va convertir en canal de lliure expressió i reivindicació dels cossos dissidents en la Nova York dels setanta i huitanta.

La gala estarà conduïda per la vedet Liz Dust, diva del dia i de la nit valenciana. Un any més, el lema del festival és I = I (en anglés U=U), una equació basada en criteris científics aplicable també en l’àmbit social, per a trencar amb els mites relacionats amb el VIH. «Indetectable = Intransmissible» vol dir que les persones amb VIH que tenen càrrega viral indetectable estan saludables i no poden transmetre el VIH.