El Palau de la Música torna a col·laborar amb el festival Serenates de la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura. L’Orquestra de València tornarà a pujar a l’escenari de La Nau, per a oferir aquesta nit, a les 22 hores, un concert que també està inclòs en el cicle que l’auditori valencià dedica a José Iturbi, en el 125 aniversari del seu naixement.

Els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver interpretaran el Concert per a dos pianos i orquestra núm. 10 de Mozart, una obra que van interpretar moltes vegades els dos germans a duo.

La Simfonia núm. 35 ‘Haffner’ del geni salzburgués completa el programa, que tindrà el seu preludi amb l’obertura de l’òpera Una cosa rara de Vicente Martín i Soler. Una obra que, a més, va citar Mozart en la seua òpera Don Giovanni.

Huit nits de concerts

El festival Serenates ofereix, en la seua 34 edició, huit nits de concerts. Demà actuarà el cantautor Pablo Milanés, artista convidat d’enguany, que visitarà València amb la seua gira ‘Días de luz’, un espectacle íntim, sorprenent i emocionant per a obrir un nou horitzó esperançador en aquests moments tan crítics i incerts.

Diumenge, sota la direcció de Francesc Valldecabres, l’Orfeó Universitari de València oferirà el concert Distopia, que inclourà el debut de l’obra ‘This is your judgement’, de la jove compositora Luz Martín, sobre conceptes d’utopia i distòpia.

Dilluns, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) reprendrà ‘Serenates’ amb la programació extraordinària pel seu 25é aniversari amb un concert dedicat a Verdi, juntament amb alumnes de cant del Conservatori Superior de Música de València, tots ells a les ordres de la directora titular de l’OFUV, Beatriz Fernández Aucejo. Dimarts serà el torn de Melomans, que torna al festival amb una proposta musical fresca onrealitzaran una revisió de cançons actuals i d’ahir amb humor.