La direcció general de Cultura i Patrimoni participa en la iniciativa solidària ‘Corazonadas’ dels concerts de Vivers amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Papallona de l’associació Àmbit, que treballa en la reinserció i atenció integral de dones recluses i exrecluses. Enguany, l’espectacle ‘Corazonadas’ tindrà lloc el divendres 9 de juliol i comptarà amb les actuacions de Natalia Lacunza i Samantha.

El projecte Papallona es va posar en marxa el 2016 amb l’objectiu d’implementar un habitatge tutelat per a la inserció, recuperació i rehabilitació de dones preses i expreses amb problemes de salut mental greus. Pel fet que es tracta d’un col·lectiu de dones amb les característiques esmentades, l’organització treballa amb perfils amb un alt risc d’exclusió social que, a més, pateixen una vulnerabilitat més gran per raó de gènere. Cal destacar que es tracta d’un programa pioner en l’Estat.

Les iniciatives de l’entitat s’orienten a la promoció i recuperació de l’autonomia de les persones que ixen de la presó. Per a aconseguir les seues metes, Àmbit aposta per les aliances, el treball en xarxa i la coordinació amb la resta dels agents implicats.

Gràcies a la seua labor i coincidint amb el seu 25 aniversari, l’associació va rebre la Medalla al Mèrit Social en 2018, atorgat per la Secretaria d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior.

‘Corazonadas’ és una dels concerts de la Gran Fira de València La nit del divendres 9 de juliol, el públic que s’acoste als Vivers podrà gaudir de les actuacions de Natalia Lacunza i Samantha, les dues artistes han participat en el programa ‘Operación Triumfo’.