El Jardí Botànic de la Universitat de València inaugura la proposta d’una gimcana didàctica amb el personatge de Peppa Pig i la seua família aquest estiu. L’activitat, gratuïta amb l’entrada durant el mes de juliol, està promoguda per Entertainment One, la productora de la sèrie de dibuixos animats, i compta amb la col·laboració del Jardí Botànic de Gijón, el Real Jardí Botànic de Madrid i el Real Jardí Botànic de Còrdova.

Peppa, George, Mamà i Papà Pig, i el iaio i la iaia Pig estaran en diferents racons del jardí, per a ensenyar curiositats sobre el món de les plantes. A través d’un quadern especial, que podran recollir en taquilla en arribar, els infants hauran de localitzar les sis figures de Peppa que es troben repartides pel Jardí Botànic i acomplir diferents activitats relacionades d’acolorir, trobar diferències, unir punts i molt més.

L’objectiu d’aquest itinerari familiar dautoguiat amb Peppa Pig és aproximar la biodiversitat al públic infantil d’una forma divertida i, alhora, reivindicar el paper dels jardins botànics com a espais de conservació i d’investigació de la flora.

La responsable del Departament de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic de la Universitat de València, Eva Pastor, explica que amb l’itinerari de Peppa Pig «volem reforçar aquest estiu les propostes familiars per a acostar el públic infantil a la naturalesa amb un vessant lúdic, de fet, aquesta iniciativa complementa la nostra escoleta d’estiu que organitza habitualment l’equip del Gabinet de Didàctica». A més a més, «és una acció que realitzem en xarxa amb altres jardins botànics de referència i, per tant, també donem visibilitat a aquests espais de biodiversitat i ciència a les ciutats», afegeix.

Comptar abelles

El Jardí Botànic ha seleccionat sis punts emblemàtics on s’hi podrà trobar a cadascun dels personatges de la família de Peppa Pigg. Les persones interessades a realitzar la gimcana rebran a l’entrada, un quadern on tindran informació sobre la ubicació dels diversos personatges i els reptes que han d’aconseguir. Aquesta llibreta també inclou diverses activitats sobre botànica que els xiquets podran emportar-se a casa.

A més, en acabar la visita, els participants poden comptar les abelles que hi ha amagades en el quadern i enviar la resposta per correu electrònic a l’organització a fi de participar en el sorteig d’un premi, el qual inclou un llibre de les estacions, joguets de fusta de Peppa Pig i la seua família i peluixos elaborats amb material reciclat.

La gimcana amb Peppa Pig s’integra en la programació de divulgació i educació ambiental del Jardí Botànic de la Universitat de València, el qual té una àmplia oferta de cursos, rutes guiades i activitats per a públic infantil i familiar, dissenyat en col·laboració amb el Gabinet de Didàctica.