Florida Grup Educatiu i Andana Editorial han entregar els Premis ‘La Rosa de Paper’. Enguany celebren la seua 26 edició aquests guardons que tenen com a objectiu potenciar la creació literària entre la joventut que estudia ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, estudis universitaris (primer i segon cicle) i ensenyament de persones adultes en centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El director general de Florida, Enrique García, va destacar que és el segon any que s’ha obert a tothom la categoria de ‘microrelats’. El jurat, convocat per Florida i Andana Editorial, va decidir atorgar els premis en les següents modalitats:

Poesia

Va resultar finalista ‘Miedos de Vidrio’, de Carolina Queralt Aparisi, estudiant de 2n Batxillerat de La Puríssima de València.

El guanyador va ser el poemari ‘El Bosc en la Gàbia’, de Ferran Antequera Beltrán Ferrandis, estudiant de la Universitat d’Alacant.

Microrelats

Categoria A (12 a 16 anys). Els finalestes són: ‘Trencant les tradicions’, d’Azara Guillem Baidez, de Catarroja; ‘La razón de vivir’, d’Alejandro Guzmán Guamán, d’Alzira; ‘Dona’ de Carla Molina Prats’, d’Albal; ‘Inesperado’, de Cristian Muñoz, d’Alzira; ‘Ciri Roig’, de Sara Moncholí de la Quadra, de Catarroja; ‘Tu ya eres pasado’, de Núria Almela Barbero, d’Alzira; ‘Més i menys’, de Maria Amparo Liñán Marco, de Benetússer; ‘Martes 13’, de Júlia Baeza Paniagua, d’Albal; ‘El verano que lo cambió todo, de Mar Algueró Ferriols, de Catarroja; ‘Del final un principi’, de Patricia Ros Lledó, de Catarroja; ‘Todo esfuerzo tiene su recompensa’, de María Pla Hurtado, de Quart de Poblet; ‘El jefe de traje gris’, de Lluna Borràs Bolinches, de Alzira; ‘Ensimismada’, de Patricia Aguilar Cervera, de Catarroja. Ha resultat guanyador de la modalitat de microrelat en la categoria A el treball ‘La promesa’, d’Estrella Herrejón Lucas, de Catarroja.

Categoria B (de 17 a 19 anys). Els finalistes són ‘Les desigualtats’, d’Aitana Nieto Rubio, de Catarroja; ‘La nostra nit’, d’Alberto Muñoz, de Alzira; ‘Zero setze’, de Lucía García Sarrión, de Catarroja.

El jurat va declarar ganyador el microrelat ‘Rosa que perd pètals’, de Jaume Lajara Puchalt, de Catarroja.

Categoria D (28 a 59 anys). El finalistes són ‘Fil per randa’, de Arnau Zapata Tarín, de Benetússer i el guanyador ‘Wagner a les 20:00 hores’, d’Antonio Iborra Rovirade Alzira.

Narrativa

Categoria A (1r cicle d’ESO): ‘El robatori de l’home fantasma’, de Júlia Martínez Sevilla, de Florida Secundària de Catarroja és finalista. La ganyadora ha estat ‘Marta’, de Raquel Vila Navarro, també de Florida Secundaria.

Categoria B (2n cicle d’ESO). Finalistes: ‘Cómo no matar la esperanza’, de Laura Climent Carrera, de La Purisima; ‘Tútugi: La Revolució’, de Patricia Rojo Tomás de Calasancio d’Alacant; ‘Las sucias noches en NY’, de Javier Frasquet Sospedra, de La Purísima; ‘El hilo de la vida’, de Marta Pacha Alarcón, de La Purisima; i ‘La llave’, de Alicia Rosa Baños, de La Purísima.

La ganyadora ha estat Obdulia Fernández de Ybarra Sena, amb ‘Memoria de la vida’, de Escola Gavina Picanya.

Categoria C (Batxillerats i Cicles formatius de grau mitjà). Finalistes: ‘Res es mai el que pareix’, de Ester Beneyto Espuch, de Calasancio d’Alacant: ‘L’astronauta de la Mediterránia’, de Javier Pastor Alapont, de Florida de Catarroja

El ganyador ha estat ‘El nom de la mort’, de Rubén Moragues Izquierdo, del IES La Nucia.

Categoria E (Universitats de majors, populars i Escoles d’adults). El finalista és ‘On aneu? D’on veniu?’, de Vicent Vidgany Torrijo, de l’Escola de Adultos de Llíria.