La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies impulsen el projecte ‘Pobles de Cinema’, el propòsit del qual és projectar i donar a conéixer les produccions més recents del cinema valencià i alguns dels clàssics més reconeguts del cineasta valencià Luis Garcia Berlanga en poblacions valencianes de menys de 5.000 habitants.

El propòsit és també oferir projeccions en pantalla gran durant l’estiu a pobles que no disposen d’una programació regular de cinema, de festivals ni de sales d’exhibició comercial.

Entre el 23 de juliol i el 3 de setembre, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies faran arribar aquesta oferta cinematogràfica d’estiu als següents pobles: Ademuz, Aín, Agullent, Alfarrasí, Algorfa, Altura, Benassal, Beneixama, Beniarrés, Benifallim, Benimantell, Bicorp, Villar del Arzobispo, Fanzara, Gorga, Llucena, Petrés, Vilafranca i Chera.

L’IVC s’encarregà de les projeccions de nou pobles amb menys de 5.000 habitants: Llucena (Castelló), Ademuz (València), Algorfa (Alacant), Vilafranca (Castelló), Agullent (València), Beneixama (Alacant), Beniarrés (Alacant), Altura (Castelló) i Villar del Arzobispo (València).

Per la seua banda, l’FMVP organitza les projeccions en deu localitats amb poblacions inferiors a 1.500 habitants: Petrés (València), Gorga (Alacant), Benifallim (Alacant), Benassal (Castelló), Alfarrasí (València), Benimantell (Alacant), Bicorp (València), Chera (València), Fanzara (Castelló) i Aín (Castelló).

Gira Berlanga

De ‘Gira Berlanga’ formen part algunes de les pel·lícules més conegudes del director valencià: ¡Bienvenido, Mister Marshall! (1952), Esa pareja feliz (1953) o Calabuch (1956). L’oferta de ‘Cinema Valencià’ està conformada per les tres produccions finalistes al premi a la millor pel·lícula de ficció en l’última edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià. Coses a fer abans de morir (2020), La mort de Guillem, de Carles Marqués Marcet o La boda de Rosa d’Icíar Bollaín.