Una exposició entorn de la història del Guernica des que Pablo Ruiz Picasso el va pintar a París en 1937 fins que va arribar a Espanya, en 1981, aterra ara a Benidorm de la mà de la Fundació La Caixa i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia.

Fins a l’1 de setembre es pot visitar en la primera línia de la platja de Llevant (avinguda d’Europa) la mostra itinerant «Picasso. El viatge del Guernica». Es tracta d’un espai expositiu desmuntable de més de 200 metres quadrats que es pot visitar de dilluns a diumenge, d’11 a 14 i de 18 a 24 hores. També ofereix la possibilitat de participar en recorreguts comentats en castellà o valencià en horaris determinats o programar visites per a grups.

«Picasso. El viatge del Guernica» aprofundeix en l’obra més emblemàtica de Picasso, a partir dels viatges que va realitzar i descobrint el context històric de l’època per a entendre la seua importància i significat.

Permet al visitant descobrir el procés creatiu de Picasso per a pintar aquest quadre tan emblemàtic, així com el seu significat de denúncia antibèl·lica. També es fa un recorregut pels més de 28 llocs pels quals va viatjar la pintura durant més de quaranta anys fins a arribar al seu emplaçament definitiu, el Reina Sofia.