Després de mesos de dedicació el Jardí de l’Hort del Cura ja compta amb una restaurada façana de la casa, la qual forma part del Catàleg d’Edificis Protegits d’Elx. Orientada a Llevant, les vistoses columnes de tronc de palmera que suporten la terrassa superior, es complementen amb la sèrie de cairats-tronc de palmera del sostre, les quals subjecten a la volta de l’espai que existeix entre els cairats.

Després de l’artesanal restauració, la porta d’entrada al Saló Phoenix i els finestrals laterals s’han folrat també en fusta de palmera datilera.

Francisco Orts, un dels propietaris de l’Hort del Cura, ha sigut l’encarregat de supervisar els treballs. Per a realitzar la rehabilitació ha respectat la idea original del seu pare Juan Orts de fa més de 80 anys, de començar a utilitzar fusta de palmera. Amb relació a aquesta qüestió assegura que «en tornar a veure la porta d’entrada a la casa amb la coberta de fusta de palmera reformada, he vist un somni complit». A més, destaca la dificultat de combinar els elements decoratius amb el seu ús estructural en l’edifici.

D’aquesta manera la façana de la casa de l’Hort del Cura, llueix totalment renovada, però seguint i respectant els criteris que la converteixen en un edifici protegit. Les palmeres que són l’essència del jardí, també formen part del cor de la casa, de la seua estructura i de la seua decoració.