L’Off Romà de Sagunt a Escena presenta hui a les 22.30 hores, en la pujada al Castell, un espectacle de teatre aeri que es desenvoluparà en la paret vertical del Teatre Romà a càrrec de la companyia Ferrer & Weidmann.

El títol de l’espectacle és ‘Nada’. La peça comença amb la següent frase: «El meu nom és Nada Voskova. Al meu país ‘Nada’ significa esperança». L’obra ens mostra en primera persona una dona anomenada Nada que ens narra els seus records i com sobreviure després d’haver de fugir del seu país. Fugir per a viure.

‘Nada’ es basa en el trauma del refugiat, de l’immigrant per la guerra, en els conflictes silenciats i en el text d’Eduardo Galeano ‘Los Nadies’.

«(…) Los nadies: los hijos de nadie, los dueños de nada. Los nadies: los ningunos, los ninguneados. Que no son, aunque sean. Que no son seres humanos, sino recursos humanos. Que no tienen cara, sino brazos. Que no tienen nombre, sino número. Que no figuran en la historia. Los nadies, que cuestan menos que la bala que los mata».

Després d’anys d’experiència en el món de les arts escèniques, sorgeix Ferrer & Weidmann, un projecte multidisciplinari: teatre, dansa, titelles, ombres i audiovisuals. Són Sheila Ferrer i Cristian Weidmann.

Ella ballarina i coreògrafa, especialitzada en dansa vertical i espectacles aeris. Al llarg de la seua trajectòria ha treballat en diferents projectes i companyies com Delrevés, La Fura dels Baus, Grupo Puja, Teatre de l’Home Dibuixat, Deambulants, Gran Teatre del Liceu… nodrint-se dels diferents llenguatges per a poder desenvolupar un treball d’investigació del moviment propi.

Ell, actor, director, constructor i manipulador de titelles. Des de 1997 ha participat en nombroses produccions com a director, intèrpret, titellaire i escenògraf. Exdirector de la companyia de teatre aeri Puja, combina aquest treball amb la seua companyia de titelles Lamatracataca i amb diferents projectes amb les companyies noruegues Ossavy & Kolbenstvedt i Eleirsten & Granado.

Es van conéixer l’any 2008 compartint escenari en una companyia de teatre aeri i poc després va sorgir l’interés per treballar junts. Després d’uns anys dedicats cadascú als seus projectes i col·laborant amb altres companyies, decideixen emprendre aquest projecte comú i com a resultat d’aquesta trobada sorgeix la seua primera peça, ‘Nada’, que veurem en Sagunt a Escena.