Reivindicar el músic Frank Zappa i reflexionar sobre la vigència del seu llegat, aquest és l’objectiu de ‘La nit de Frank Zappa’, una vetlada acadèmica i musical organitzada per la Universitat de València i que tindrà lloc demà al Centre Cultural La Nau.

La sessió s’iniciarà a les 19 hores amb una taula redona que comptarà amb la presència de Julián Hernández, cantant de Siniestro Total, Carlos Benetó, músic de Spanish Brass, i Manuel de la Fuente, professor de la Universitat i autor del llibre La música se resiste a morir. Frank Zappa. Biografía no autorizada (Alianza Editorial), la primera biografia en castellà sobre el músic estatunidenc.

A continuació, a les 20 hores, el quintet Spanish Brass (Premi Nacional de Música 2020) revisarà la música instrumental de Zappa amb el concert titulat ‘Make a Brazz Noise Here’.

Frank Zappa (1940-1993) és un dels compositors contemporanis del segle passat més reivindicats dels últims anys. Admirador d’Edgard Varèse i Ígor Stravinski, va iniciar la seua carrera en el món del rock amb la publicació de Freak Out! (1966), on criticava la societat estatunidenca de l’època.