Les edicions de les Places del Llibre a Castelló (del 14 al 24 d’octubre a la Plaça Santa Clara) i a València (del 27 d’octubre a l’1 de novembre a la Plaça de l’Ajuntament), es van anunciar ahir juntament amb els Premis Plaça 2021, que s’entreguen a la inauguració de la Plaça de València.

Els guardonats dels Premis Plaça 2021 han estat l’escriptora mallorquina Antònia Vicens amb el Premi Trajectòria Literària; l’editor valencià Josep Gregori amb el Premi Trajectòria Editorial i la Federació Coordinadora de Muixerangues amb el Premi Difusió de la Cultura Valenciana.

Els tres premiats han estat presents a l’anunci, juntament amb la directora de projectes de la Fundació FULL - Fundació pel Llibre i la Lectura, Teresa Val; el president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, qui ha recalcat la implicació de les institucions públiques en aquests esdeveniments amb la voluntat que la societat valenciana siga «més forta, més culta i més lliure». Figuerola, ha afirmat que les Places del Llibre són possibles gràcies a les institucions i a la implicació de tot el sector: autores i autors, llibreries, il·lustradores i il·lustradors, editorials...

Octubre: el nou mes dels llibres

La Plaça del Llibre és l’aparador més gran de llibres en valencià i compta ja amb quatre edicions per any. La de València compta amb novetats com l’ampliació de dies, enguany del 27 d’octubre a l’1 de novembre, en la seua novena edició. Un esdeveniment literari que abasta tota mena de públics, des d’activitats organitzades per a centres educatius i professorat, passant per activitats familiars com contacontes o espectacles infantils i fins a tots tipus de presentacions, taules redones, tertúlies o concerts per a públic juvenil i adult. Amb una oferta de vora 3.000 títols en valencià a la venda, unes 70 activitats programades i 58 editorials participants.