‘Mediterrània’ de Capella de Ministrers és una mar de música, un disc on recupera part d’un vast patrimoni artístic, des de la música tradicional, renaixentista i barroca. Aquest últim àlbum és el número 64 d’una formació valenciana de música històrica que complirà 35 anys de trajectòria artística en 2022.

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, aborda en els 18 temes d’aquest disc, músiques napolitanes i mediterrànies d’autors dels segles XVI i XVII com Antonio Valente, Athanasius Kircher, Giovan Leonardo Primavera, Lucas Ruiz de Ribayaz, Vincenzo Fontana, Andrea Falconieri, Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Stefano Landi i altres obres anònimes i tradicionals.

«En aquest repertori volem celebrar la interculturalitat que ha brindat el Mediterrani durant segles i reivindicar el mestissatge i vinculació entre la música culta i tradicional», subratlla el violagambista, que presentarà el treball discogràfic a Castelló el 23 d’octubre i a Barcelona i Madrid al desembre. «Hem pretés que la música, un llenguatge d’unió, comuna i universal, destil·le frescor enfront d’una mar, sempre associat al festiu i font d’inspiració per a molts intel·lectuals, que en moltes ocasions és escenari de mort, desigualtats i enfrontaments constants per conflictes polítics».

Magraner ha comptat per al disc amb prestigiosos cantants com Èlia Casanova i Pino de Vittorio, i músics com Robert Cases, Pau Ballester, David Antich, Eduard Navarro, Lixsania Fernández i Aziz Samsaoui.