La Universitat de València celebra aquest diumenge el Concert d’Obertura amb la commemoració del 25é aniversari de l’Orquestra Filharmònica (OFUV). El concert, a càrrec dels tres directors titulars de l’OFUV, Cristóbal Soler, Hilari Garcia i Beatriz Fernández, tindrà lloc a l’Auditori del Palau de les Arts i començarà a les 19 hores amb entrada gratuïta.

Músics actuals i antics de l’Orquestra pujaran a l’escenari al llarg del concert que obrirà la funció el ‘Coriolà’ de Beethoven, amb direcció de Cristóbal Soler, seguit de la suite ‘La nova Babilònia’ de Xostakóvitx amb direcció d’Hilari Garcia Gázquez, per a cloure amb la directora titular actual de l’OFUV, Beatriz Fernández Aucejo, que ha triat una obertura fantasia de Txaikovski per al colofó final, amb ‘Romeu i Julieta’.

Segons explica el director de l’Aula de Música de la Universitat de València, el professor Vicente Galbis, aquest programa basa el seu disseny en dos «arcs cronològics»: d’una banda, constitueix l’esdeveniment principal de les activitats commemoratives pel 25 aniversari de l’OFUV i, d’una altra, les tres obres interpretades abasten tot un segle de música orquestral.

Un segle que l’OFUV porta interpretant més de dues dècades: Beethoven, com a un dels pilars del seu repertori simfònic, i els dos compositors russos hereus de l’empremta del primer: Txaikovski i Xostakóvitx.

A més, destaca un altre criteri d’unitat en la selecció d’aquest repertori: «Es tracta de peces en què la música s’associa a un contingut. Siga perquè s’inspiren en peces literàries prèvies (en el cas de Beethoven i Txaikovski) o perquè prenen sentit en posar-se al servei d’imatges en moviment com en la suite basada en la banda sonora que Xostakóvitx va compondre per a la pel·lícula ‘La nova Babilònia’».

Amb el Concert d’Obertura culmina una programació especial aquest 2021 que començà també a Les Arts el passat mes de maig.