La Fundació SGAE ha organitzat, amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), un cicle de projeccions integrat pels títols guanyadors en la categoria de Millor Llargmetratge Documental en les tres edicions celebrades fins a la data dels Premis de l’Audiovisual Valencià (a partir d’ara, Premis Berlanga).

El programa s’obrirà el dimarts 26 d’octubre amb ‘Experimento Stuka’, de Pepe Andreu i Rafa Molés. Seguirà el dijous 4 de novembre amb ‘El cuarto reino. El reino de los plásticos’, d’Adán Aliaga i Àlex Lora, i conclourà el dia 9 amb ‘The mystery of the Pink Flamingo’, de Javier Polo.

Les projeccions començaran a les 18 hores a la Sala SGAE de València (Blanqueries, 6)i l’entrada és gratuïta, prèvia inscripció obligatòria.

Bombardeig

Dirigit pels cineastes Rafa Molés i Pepe Andreu, que signen també el guió amb Núria Tirado, ‘Experimento Stuka’ guanyà en 2018 el Premi al Millor Llargmetratge Documental en la primera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, després d’obtindre aquell mateix any un esment especial en la Secció Mirades al Millor Llargmetratge Valencià en el 2n Festival Internacional de Cinema Documental DOCS València. La pel·lícula narra el bombardeig de quatre xicotets pobles castellonencs durant la Guerra Civil espanyola. L’atac, que es va saldar amb 38 morts, va ser resultat d’un experiment militar de la Legió Còndor alemanya.