Joan Amèric presenta el seu últim espectacle al Gran Teatre d’Alzira el 28 d’octubre. ‘Perquè soc poble... un país enamorat’ és el títol del nou muntatge musical del músic l’alzireny. Amèric pujarà al renovat escenari del Gran Teatre acompanyat de la banda completa de l’espectacle, i amb la col·laboració especial del productor i músic Nacho Mañó, baixista de la banda Presuntos Implicados. Amàlia Garrigós presentarà l’espectacle, que començarà a les 20 hores i s’emmarca dins de les activitats per festejar el centenari del Gran Teatre i és una de les actuacions destacades després de la reobertura el passat dissabte.

Al seu nou muntatge, Amèric combina la música mediterrània i els ritmes de la bossa nova brasilera, interpreta les seues cançons de sempre i temes inèdits i, per primera vegada, canta dos peces que no són seues però que s’estima amb força: ‘M’aclame a tu’, un text de Vicent Andrés Estellés adaptat per Ovidi Montllor i Toti Soler que ell transforma amb la seua sensibilitat, i ‘Yo vengo a ofrecer mi corazón’, del cantautor argentí Fito Paez, que Amèric ha traduït al valencià i ha adaptat al seu estil.

L’espectacle nou d’Amèric és obra de l’estima, «una proposta nascuda per a cantar la vida del trosset de món on els enamorats diem t’estime, t’estim i t’estimo», explica, com a mostra del «simbolisme a favor de l’amistat entre pobles que compartixen cultura i que miren el món a través dels seus propis ulls», comenta.

L’acompanyaran sobre l’escenari Lucho Aguilar, al contrabaix acústic, l’alzireny Josep Pérez, a la guitarra acústica i cors, Altea Martínez, a les flautes i veus, el percussionista David Gadea, Maryla Díaz, mandolina, bandúrria i llaüt i Albert Palau, al piano i teclats. A més a més, Amèric ha anunciat que participarà també en este important recital el baixista Nacho Mañó, amic personal i amb qui col·labora habitualment.