El Centre Cultural de la Nau, de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i la Companyia de Jesús de València, presenta l’exposició ‘Edvcatio. Innovació i ensenyament dels jesuïtes a València. 150 aniversari’, un recorregut històric sobre el paper en la societat valenciana dels col·legis dels jesuïtes, on es van formar personatges de prestigi com l’últim Premio Miguel de Cervantes, Francisco Brines, el cineasta Luis García Berlanga i el polític i impulsor de la Borsa de València, Joaquín Maldonado.

La mostra subratlla el caràcter humanístic de la Companyia de Jesús, el seu esperit educatiu i la preocupació pels coneixements que dona als estudiants al primer Colegio de San José, que amb el temps s’unificaria amb les actuals Escuelas Pías de San José, on donen tots els nivells educatius.

La comissària, Ana Torres, diu que la mostra aproxima els avanços científics, tecnològics i socioculturals a través de totes les fotografies i instruments científics que s’han recuperat al llarg dels anys. Per a l’exposició s’han reunit més de cent vint fotografies i plans que permeten descobrir els usos acadèmics i el desenvolupament científic de la institució.