Síguenos en redes sociales:

El Centre del Carme reforça l’aposta per la cultura francesa

La associació «La Base Culture» comptarà amb la col.laboració del CCCC como a enclavament principal per a desenvolupar les seues activitats i promoure la francofonia a València

El Centre del Carme reforça l’aposta per la cultura francesa

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) impulsa la seua aposta per la cultura francesa a través de «La Base Culture - Maison de la francophonie». La nova associació arriba a València per a promoure la francofonia a la ciutat i comptarà amb la col·laboració del CCCC com a enclavament principal per a desenvolupar les seues activitats.

«La Base Culture - Maison de la francophonie» es va presentar ahir de máti en un acte en què varen participar el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del CCCC, José Luis Pérez Pont; la cònsol general de França, Marie Christine Lang, i els fundadors i fundadores de l’associació, Paul Pierroux-Taranto (president), Anne-Sophie Crocquevieille, Juan Ángel Martín i Jérémy Denat.

Segons va explicar Pierroux-Taranto, l’objectiu de l’associació és «promoure la francofonia a València i donar a aquesta ciutat tota la visibilitat que es mereix en el món francòfon». Unes paraules que compartiren la resta de representants, que agraïren la col·laboració del CCCC en la seua fundació.

«La Base Culture - Maison de la francophonie» ha presentat un extens programa d’activitats culturals i artístiques per a l’any 2021 i 2022, que inclou festivals d’art de carrer, dansa, teatre, música i gastronomia, classes de francés (FLE i FOS) per a tots els nivells i totes les edats, tallers participatius d’ecologia i gastronomia, mercat ecoresponsable i tastos de degustació de vins i formatges. També el primer projecte de ràdio francòfona a València i taules redones sobre importants temes socials i en funció de l’actualitat política dels expatriats.

La gran majoria d’aquests actes es desenvoluparà al CCCC, que funcionarà com a centre neuràlgic d’activitat. El seu director, José Luis Pérez Pont, va valorar ahir aquesta nova col·laboració per la doble vinculació: «El Centre del Carme projectarà les iniciatives de l’àmbit francòfon i la cultura francesa, però també impulsarem la col·laboració amb altres institucions franceses culturals»

Ahir de vesprada, a les 19.00 hores, el claustre gòtic va albergar la presentació davant del públic amb actuacions dels famosos muralistes valencians La Nena Wapa Wapa, David de Limón, Disneylexya; de ballarins com David Beitia i Kaizen, i a les exposicions dels pintors Serge Helholc, Inés Sánchez Royant i José Antonio Picazo. També es va descobrir una aplicació de guia turística mòbil Loquiz creada per l’ambaixador de «La Base» a Estònia.

L’associació es concep, a escala local, com un espai fermament ancorat en l’ecosistema valencià que explora les vies obertes entre la cultura, la francofonia i les persones. A escala internacional, té la ferma voluntat de promoure València creant i impulsant projectes de col·laboració cultural i artística amb el món francòfon.

Fundada per Anne-Sophie Crocquevieille, Paul Pierroux-Taranto, Juan Ángel Martín i Jérémy Denat, «La Base Culture» compta amb el suport de personalitats de la cultura i l’art, com l’escriptor Daniel Pennac, l’actor valencià Ximo Solano, director de la programació teatral; així com el xef Manuel Alonso i els muralistes La Nena Wapa Wapa, David de Limón i Disneylexya.

Pulsa para ver más contenido para ti