La Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats va acollir el passat divendres la cerimònia solemne de ‘vestició’ d’onze nous escolans que aquest curs han entrat a formar part de la formació coral infantil valenciana.

En l’acte, que va presidir el rector de la Basílica, Jaime Sancho, els nous escolans, que tenen entre huit i deu anys, van acudir amb sotana negra i van ser presentats al sacerdot celebrant, qui després de la benedicció els ha imposat les roquetes de color blanc i les medalles de la Mare de Déu dels Desemparats amb el seu número de promoció i d’escolà.

Els xiquets que han entrat a formar part de l’Escolania són José María Hernández, José Javier Más, Dario Mataix, Juan Regadera, Marcel Sánchez, Martín Sierra, Samuel Villanueva, Albert Carsí, Marcos Arnal, Javier Cabrera i Felipe Coronado, procedents de València i Quart de Poblet, Burjassot, Pinedo o Almàssera.

La cerimònia de ‘vestició’ suposa «la culminació i el fruit» després de realitzar durant el curs anterior la selecció de veus dels escolans que a partir d’ara entren a formar part d’aquesta «institució única en la Comunitat Valenciana» que té «el privilegi de poder cantar-li a la Mare de Déu en la seua Basílica», segons el director de l’Escolania, Luis Garrido.

Més de 700 escolans

Des del mes de setembre passat els escolans han tornat a oferir en la Basílica les seues misses cantades als peus de l’altar, alguna cosa que no succeïa des de març de 2020 quan va començar l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest va començar amb 50 escolans, onze de nou ingrés, i l’entitat coral ha aconseguit la 65 promoció d’escolans i, amb ells, supera la xifra de 700 xiquets des de la seua fundació en 1958.

L’Escolania està integrada per xiquets d’entre huit i 14 anys procedents de València i de diferents localitats de la diòcesi i ofereix formació com a col·legi concertat.