El Port de València acomiadarà l’any amb Mafalda, l’icònic personatge creat per l’humorista i vinyetista Joaquín Salvador Lavado Tejón, conegut sota el pseudònim de Quino, serà l’últim artista que acollirà l’Edifici del Rellotge del Port de València enguany i donarà la benvinguda a 2022.

La mostra farà un recorregut a la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i la seua família, i la companyia dels seus amics Felipe, Manolito i Susanita, els visitants a aquesta exhibició gratuïta podran gaudir d’un de les icones mundials de l’humor gràfic i la seua visió inconformista i inquieta de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

L’exposició, organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV), en col·laboració amb l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares, i comissionada per Ester Medán i Juan García, donarà a conéixer a la ciutadania i turistes de València la personalitat i extensa obra del pare de Mafalda. L’esdeveniment reflectirà la dimensió més personal de Quino mitjançant fotografies personals i entrevistes, a més de conéixer la seua producció anterior i posterior a Mafalda.

L’exposició comptarà amb un espai dedicat a activitats i tallers amb els més xicotets perquè puguen interactuar amb els personatges de l’humorista argentí.

Humoristes gràfics al Port

Així, amb l’exposició de Quino, l’Edifici del Rellotge es transforma, una vegada més, en un punt de reflexió, que aviva l’esperit crític i reflecteix les inquietuds de la ciutadania a través, aquesta vegada, d’una xiqueta, afermat el vincle port-ciutat pel qual aposta l’APV i situant-se com un dels referents de l’activitat cultural de València.

En els últims anys, aquest icònic lloc ha desenvolupat una àmplia labor expositiva en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.

Durant els últims anys, el ‘Casal del Port’ ha retut homenatge a altres tres referents de l’humor gràfic d’Espanya, amb exposicions de Peridis, Forges i Ortifus, de les quals van gaudir 7.000, 12.000 i 10.500 visitants, respectivament. Algunes d’aquestes mostres també s’han traslladat a Sagunt i Gandia després del seu pas per València en el marc del compromís de l’APV de la cultura i l’activitat portuària a la ciutadania.

dfsdfsfsfsdfs sdasdasdasd asdasdasdasddf

kasdñlkasdñkPraesent luctus tincidunt commodo. Morbi suscipit neque nec purus tincidunt a vulputate arcu molestieS

xczxczced augue mauris, bibendum non tincidunt at, luctus sed massa. Proin elit nibh, pellentesque vitae ultrices id, volutpat nec est. Cras commodo viverra erat, ut faucibus lacus mattis ac. Donec nisl metus, venenatis sed convallis non, facilisis laoreet sem. Duis convallis adipiscing justo ac pretium. Nulla suscipit lectus tincidunt est imperdiet tincidunt. Nam congue scelerisque ante, sit amet dictum massa posuere.