La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha realitzat l’obertura de Cartoon Springboard, organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i que reuneix per tercer any consecutiu a la ciutat de València joves talents de l’animació europea perquè presenten els seus projectes davant d’un grup d’experts.

Cartoon Springboard se celebra entre el 26 i el 28 d’octubre a la Universitat Politècnica de València. És el principal esdeveniment europeu de presentació de projectes d’animació i està dirigit a estudiants i graduats d’escoles d’animació a Europa. Aquest fòrum ha celebrat set edicions, de les quals aquestes tres últimes han tingut com a seu València.

Raquel Tamarit ha explicat que «aquesta nova edició continuarà contribuint a millorar la posició valenciana en el mercat europeu de l’animació i de l’audiovisual, sectors clau del nostre pla estratègic ‘Cultura per a la recuperació’. La indústria de l’animació valenciana exporta contingut a més de 100 països de tot el món. Les nostres produccions d’animació reben contínuament reconeixements i estem aconseguint una reputació internacional molt important».

Durant tres dies es donaran cita a la Universitat Politècnica de València professionals i joves acabats de graduar per a donar a conéixer 24 projectes d’animació a un grup d’experts internacionals de televisions, plataformes, productores i distribuïdores.

En total, seran 39 joves procedents de 22 escoles europees d’animació els que exposaran les seues idees davant d’una vintena d’experts internacionals. Els participants són graduats en els últims cinc anys en alguna escola d’animació europea i tindran oportunitat de conéixer de primera mà com treballen i compren continguts els principals canals de televisió, plataformes i distribuïdores.

El grup d’experts està conformat per productors, responsables de programació i professionals de canals de televisió i plataformes de vídeo a la carta que compartiran els seus coneixements i ajudaran els nous talents en el desenvolupament dels seus projectes, tant pel que fa al contingut com en la presentació internacional d’aquest. La selecció d’enguany inclou set projectes francesos, quatre d’Itàlia, tres d’Alemanya, tres d’Hongria i dos d’Espanya. També es presenten projectes de Bèlgica, Croàcia, Dinamarca i Irlanda.

Entre les escoles d’animació que presenten projectes figuren École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre (Bèlgica), Haute École Albert Jacquard (Bèlgica), Cívica scuola di cinema Luchino Visconti (Itàlia), Nemo Academy (Itàlia), École de la Cité (França) i Filmakademie Baden-Württemberg (Alemanya).

En aquesta edició s’han inscrit seixanta animadors valencians, entre professionals, estudiants i professors del màster d’Animació de la Universitat Politècnica de València, que assistiran i participaran en les conferències, els seminaris i les presentacions dels projectes d’animació.