Amb el final del mes d’octubre sonen també les últimes notes de música en una de les campanyes de concerts que porta agitant el calendari cultural de nord a sud de la Comunitat Valenciana. «Músics amb Denominació d’Origen», el circuit de concerts que ha repartit música a través de tot el territori tanca hui la seua programació anual des de Faura (Valencia), Sant Joan (Alacant) i Benlloch (Castelló).

La campanya ha consistit en la realització de més de 70 concerts de grups de xicotet format (grups de cambra, big bands, quartets, etc.) procedents de les Societats Musicals federades, entre els mesos d’agost i octubre al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’oferir una agenda cultural i així contribuir al posicionament turístic de l’any 2021.

Aquesta campanya s’emmarca dins del projecte ‘Comunitat Valenciana, Terra de Música’, de Turisme Comunitat Valenciana i FSMCV, que pretén convertir el patrimoni de les societats musicals en un impuls cultural i turístic per a ajudar a reforçar la imatge de la Comunitat Valenciana com a destí segur en temps de covid-19, al mateix temps que afavoreix la seua imatge com un punt turístic sostenible i reforça l’hospitalitat com a valor competitiu i diferencial d’aquest territori.

Simultàniament, i actuant com a complement en xarxes socials al Circuit de Concerts ‘Músics amb Denominació d’Origen’, la Federació tanca hui també la campanya paral·lela ‘A què sap la teua música?’ amb la qual han buscat posar en valor la unió existent entre música, territori i gastronomia, tres dels ingredients més importants que fan única aquesta terra i amb això, també, sumar cap a l’objectiu global de la col·laboració amb Turisme de fomentar l’atractiu turístic de la Comunitat Valenciana.

Durant els últims mesos s’han pogut observar des dels canals d’Instagram de desenes de societats musicals autèntiques produccions audiovisuals en les quals s’explorava aquesta unió tan aparentment dispar, però al mateix temps tan identificadora d’un territori: música i gastronomia, ‘a què sap la teua música’ i ‘a què sonen els teus plats’.

Una incògnita que ja queda buidada amb un xicotet passeig per l’etiqueta #aquesaplateuamusica i torna a demostrar perquè les societats musicals són les millors ambaixadores culturals de la nostra terra, dins i fora de les nostres fronteres.

Per si no fos prou, des de la Federació han estés la pregunta a grans cuiners del nostre territori a través d’una sèrie de vídeos a les seues xarxes socials. Grans mestres com Ricard Camarena, Begoña Rodrigo o Vicente Patiño, entre altres, han sigut alguns dels protagonistes d’aquesta sèrie d’entrevistes.

II Mostra de Turisme

El passat cap de setmana, amb l’objectiu de continuar reivindicant la música com una font d’atracció turística, la Federació de Societats Musicals va participar en la II Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana que es va celebrar a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

A més de comptar amb un espai expositiu propi, les societats musicals valencianes van estar ben presents a la mostra, amb la participació activa de quatre bandes de música procedents de la Societat Artística Musical d’Alginet, la Societat Musical Lira Castellonera, la Societat Artístico-Musical Santa Bàrbara de Piles i la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, encarregades durant tot el cap de setmana d’omplir de la millor música aquesta cita anual amb el turisme de la Comunitat.