L’Orquestra de València tornarà a pujar demà a l’escenari de l’Almodí (19.30 h.), per a interpretar un concert dirigit pel mestre valencià Vicente Balaguer, on s’estrenarà una nova edició per a orquestra de la «Passione Amorosa per a violoncel i contrabaix» de Giovanni Bottesini. Es tracta d’una obra melòdica i de bella factura, que serà interpretada per la violoncel·lista Marina Sanchis i el contrabaix de la mateixa orquestra, Frank Roche, que conjuntament han fet esta revisió. La «Simfonia Simple» de Benjamin Britten i la ‘Serenata per a cordes’ en mi menor d’Edward Elgar, completen el programa.

Giovanni Bottesini va ser el més gran virtuós de contrabaix de tots els temps i qui millor va saber utilitzar este instrument com a solista. Marina Sanchis i Frank Roche, que han fet conjuntament la revisió que s’estrenarà demà i que està editada per Piles, destaquen de la «Passione Amorosa» requerix una enorme complicitat i bona dosi de virtuosisme interpretatiu.

El director del Palau, Vicent Ros, destacat que este programa respon a un «nou format de concerts d’orquestra de cambra adaptats a un espai com l’Almodí i que serveix per a desenvolupar aspectes tècnics als musics com l’escolta, el gest, les intensitats i el so en general, com també per a potenciar als solistes de l’Orquestra i a músics i batutes valencianes».

Vicente Balaguer als 18 anys és professor de violí del Conservatori Superior de València. Ha impartit classes magistrals a la Xina, Polònia i Bulgària.

Marina Sanchis ha fet enregistraments de música de cambra i orquestra per a la SGAE i Institut Valencià de la Música. En el camp de la pràctica orquestral ha col·laborat amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de València, Turiae Camerata i Collegium Instrumentale.

Becat per la Junta de Castella i Lleó i la Fondazione Stauffer per a completar la seua formació en l’HEM de Genève i l’Accademia Stauffer a Cremona, Frank Roche és actualment professor de l’Orquestra de València. Ha col·laborat amb orquestres com la Jove Orquestra Nacional d’Espanya –com a resident–, Orchestre des Jeunes de la Méditerranée, Sinfonietta de Lausanne.