El Consell ha concedit els reconeiximents als llibres més ben editats i la labor de les llibreries en el foment de la lectura. El premi al llibre més ben editat s’ha concedit a ‘A casa. Diari gràfic del confinament’ de l’editorial Onada i el llibre més ben il·lustrat ha sigut per a ‘El cap ple de pardals’ de Litera libros.

El còmic més ben editat ha recaigut en ‘L’era d’Aquari’ d’Andana Editorial; el llibre infantil més ben editat és per a ‘Pandora du sort’, d’Edicions del Bullent, mentre que el llibre juvenil ha sigut ‘Extrañeza y maravilla: una enciclopedia de juguete en tiempos de confinamiento’ de l’editorial Mediavaca.

Fan Set ha obtés al premi a la trajectòria d’una llibreria i el guardó a la llibreria més innovadora ha sigut per a La Rossa, l’única llibreria feminista especialitzada en llibres escrits per dones i amb perspectiva de gènere de tot el territori valencià.

Com a novetat enguany s’ha concedit un esment especial al treball dels bibliotecaris, que ha recollit la presidenta del Col·legi Oficial de Documentalistes i Bibliotecaris, Amparo Pons. A més, s’ha anunciat que en pròximes edicions s’incorporarà un premi anual que valorarà la tasca de foment lector de les biblioteques.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, va entregar ahir els premis.

Raquel Tamarit va aprofitar per destacar que «el llibre és un element clau en la construcció d’una societat justa, crítica i solidària. Cada euro invertit retorna en forma d’una societat cada vegada més lliure, oberta i inclusiva. El sector del llibre valencià és fonamental per a nosaltres i ha demostrat amb xifres l’esforç que s’està realitzant en la promoció de la lectura, especialment en valencià».

Per part seua, Carmen Amoraga va indicar que «som terra de molt de talent» i els valencians estan deixant empremta amb les seues creacions literàries i artístiques perquè «gaudeixen d’originalitat, destresa i enginy».