La Societat Coral el Micalet va celebrar ahir la gala en la qual va donar a conèixer i va fer lliurament dels guardons corresponents a la 34ª edició dels Premis Miquelet 2021. Amb aquesta vetlada literària i musical, presentada per la periodista Clara Castelló, es va posar el fermall d’or al Novembre Cultural, una iniciativa que ha desenvolupat la societat musical del dia 13 al 27 d’aquest mes amb diversos actes, concerts i conferències obertes al públic.

Els Premis Miquelet d’Honor, individual i col·lectiu, van ser atorgats a l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i a l’advocada Mercè Teodoro i Peris tal com va anunciar l’entitat fa dues setmanes. El Micalet reconeix així la labor del IEVA per fomentar la creació i la difusió de la cultura, vertebrar la comarca i estimular l’intercanvi amb altres territoris i realitats; i de la lletrada, que es va iniciar com penalista en l’acusació popular per l’assassinat de Guillem Agulló, per la seua intensa activitat en defensa dels drets de les dones, de la llengua, així com de persones, entitats i partits progressistes.

Els guanyadors de les diferents categories, avaluades pels jurats d’aquesta edició, han sigut Jacob Mompó Navarro per Conversos valencians i Inquisició; Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural; Anna Collell Codina per Terra de bruixes, Premi Micalet de Teatre; CEIP Lluís Vius d’Ontinyent per Jocs de llapis i paper, Premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; i Vicent Gavarda Cebellan, Premi Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer.

El Micalet va reconèixer també a sis alumnes de l’Institut Musical Giner, adscrit a l’associació, amb el Premi Estudis Musicals pels seus expedients en el curs acadèmic. Així mateix, es van lliurar les insígnies d’or de la societat musical al soci Rafel Sena i Guzman, amb més de 50 anys d’antiguitat en l’entitat.

El Micalet ha celebrat un Novembre cultural amb nombroses activitats i iniciatives obertes al públic que es van desenvolupar en el marc d’aquest projecte, que el coronavirus va impedir celebrar l’any passat, en el qual va haver-hi una setmana de portes obertes de l’Escola de Música Matilde Salvador que va convidar a xiquets i joves a conèixer l’educació que imparteix el centre i a les diferents agrupacions de la societat musical.

Giner Vidal

L’entitat va retre homenatge al compositor i pedagog musical Salvador Giner Vidal en l’aniversari de la seua mort, un acte de reconeixement a un dels músics valencians més rellevants que ha anat ampliant-se al llarg del temps amb altres activitats culturals entorn d’una figura molt vinculada amb la història del Micalet, que recentment donó més de 500 partitures, cartes, llibres, documents, fotografies i objectes, dels quals era dipositària, a la Biblioteca Valenciana.