El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València estrena divendres 21 de gener, a les 19 hores, l’espectacle de Multilingus teatre ‘Parlant de dones’, diàlegs i cançons al voltant de la cosificació, idolatria, activisme i la lluita de la dona.... Un concert-tertúlia multilingüe a càrrec de Miquel Gil, José Luis Albacete i Antonio J. Iglesias que esdevé una reflexió amb música i paraules al voltat de tantes coses que encara queden per fer en el món de les dones.

Aquest espectacle se celebrarà a la Sala Matilde Salvador de La Nau. Els tres artistes musicals, compositors, cantants, instrumentistes i dinamitzadors culturals, presentaran una selecció d’imatges i textos feta pel professorat i alumnat de l’Escola Oficial d’Idiomes València-Saïdia sobre dones destacables de diverses cultures, disciplines i en 10 llengües diferents. De Carmen Alborch a Marlene Dietrich, passant per Halima Ben Bouza o Yumi Ishikawa.

Miquel Gil és un dels emblemes de l’anomenada ‘World Music’. Músic des dels anys setanta, molt reconegut gràcies als seus nombrosos discos i guardons a nivell internacional, a més de ser també actor de doblatge i un llarg etcètera dins del món audiovisual.

José Luis Albacete és un habitual de l’escena underground valenciana. Creador de projectes musicals cooperatius de diferents estils. Especialitzat en fonoestètica i musicalitat del llenguatge. Combina la música i l’ensenyament d’idiomes des de fa més de trenta anys.

Antonio J. Iglesias és multinstrumentista i productor. Compta amb una dilatadíssima experiència en l’experimentació en diversos estils, tant en directe (gires nacionals i internacionals) com en discos amb projectes personals i compartits) a més d’una infinitat de col·laboracions.

Albacete i Gil treballen junts des de 2013 en projectes plurilingües de compromís social, musicals, poètics i teatrals, com és el cas de ‘Howl/Udol’ i ‘Oral’. Més endavant, en 2017, Iglesias es va incorporar a ‘Multilingus 17’, junt a nou músics més i un orfeó de cinquanta persones. Este projecte va tancar el Congrés Nacional de EOI de València, coincidint amb el concert del 50é aniversari de l’Escola celebrat en el Palau de la Música de València.

La iniciativa Multilingus té actualment en vigor dos projectes, ‘Sir Uncle Cane’ i ‘Parlant de dones’, i continua actuant en diferents formats en llocs com l’ Umbracle, La Marina, La Casa de Cultura de Sagunt o l’EOI de Quart, entre altres. En ocasions, Multilingus treballa amb intèrprets de llengua de signes.

La Nau també acollirà la setmana que ve una conferència amb l’escriptora Elena Medel sobre el seu llibre ‘Las maravillas’. La presentadora de l’acte serà la responsable de l’Aula de Literatura de la UV, Cristina Pascual. L’entrada serà gratuïta i la presentació de Medel, que es troba dins de la programació del cicle ‘Dones creadores’, començarà a partir de les 18 hores.