La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha rebut la donació feta a l’Ajuntament de València de 24 llibres de la Col·lecció i Arxiu del bibliòfil Rafael Solaz. Es tracta d’un conjunt d’obres de Blasco Ibáñez, enquadernades en seda per l’artista seder Eduardo Sanchis Romero, amic personal de l’escriptor, el mateix que va teixir la Senyera que presidia el despatx de Blasco. Tello ha agraït la donació que passarà a enriquir els fons de la Casa-Museu de l’autor en el xalet de la Malva-rosa que fou la seua residència.

Gloria Tello, ha evocat l’amistat entre l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez i l’artista seder Eduardo Sanchis Romero, propietari d’una fàbrica de teixits de seda al carrer de Quart. Tello ha agraït «la generositat de Rafael Solaz, gràcies al qual hui podem reviure la complicitat entre dos grans artistes valencians, com a clara exemplificació de l’arrelament del blasquisme a la nostra ciutat».

Els vint-i-quatre llibres que integren el gruix de la donació són, precisament, alguns dels quals figuren en l’adorn funerari de la fotografia que acompanya a la Senyera exposada a la Casa-Museu de Blasco Ibáñez.

Es tracta de vint-i-quatre exemplars de títols de Blasco Ibáñez luxosament treballats en la seua enquadernació amb seda. Tal com ha subratllat Gloria Tello, «es tracta d’un regal a la ciutat que té molt de valor simbòlic, atés que és una il·lustració perfecta de la conjunció artística de la sederia i de la literatura».