Quan fa 40 anys de la mort del professor Manuel Sanchis Guarner i 70 de la publicació de la seua ‘Gramàtica Valenciana’, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, juntament amb el Cefire de Plurilingüisme, la Facultat de Filologia, l’Institut de Filologia Valenciana i el Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, volen retre homenatge a qui és considerat el pare dels estudis moderns de filologia valenciana. Aquest reconeixement al filòleg es concreta en un seguit d’aportacions que es materialitzaran en el «Simposi Manuel Sanchis Guarner» que se celebrarà a la Facultat de Filologia durant la vesprada de divendres 11 i el matí de dissabte 12 de febrer. Aquests treballs giraran al voltant de dos eixos: «Sanchis Guarner i la cultura valenciana» i «Sanchis Guarner i els estudis lingüístics», on participaran diferents especialistes i deixebles del professor.

La primera de les ponències anirà a càrrec de Antoni Furió, qui parlarà de «Sanchis Guarner i la història del País València». En aquesta jornada inaugural també intervindran, entre altres, Carme Agulló (sobre «Sanchis Guarner i l’escola valenciana), Emili Casanova («Sanchis Guarner i l’estudi de l’onomàstica i la dialectologia»), Aberlard Saragossà («Sanchis Guarner i el valencianisme lingüístic»), Josep D. Climent («Sanchis Guarner i el món de la cultura»), Santi Cortés («Sanchis Guarner i la introducció dels estudis filològics universitaris»), Carme Manuel («Sanchis Guarner i les escriptores i escriptors valencians») i Maria Àngels Francés («Sanchis Guarner i els dietaris»). La jornada es tancarà amb un col·loqui moderat per Àngels Gregori.

En la jornada de dissabte els ponents seran Alfons Llorenç, Ramon Sistac, Miquel Nicolás, Mar Massanell i Jordi Ginebra. Tots cinc mantindran un col·loqui coordinat per Rafael Ramos.