Un dels més representatius temples de la música valenciana, Les Arts, alberga hui un doble concert a càrrec de societats musicals de la Comunitat Valenciana. Les Arts, com a referent cultural de la Comunitat Valenciana i testimoni de la influència que les societats musicals exerceixen en el teixit musical del nostre territori, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) organitza el cicle «Bandes a Les Arts», que compleix enguany el seu dècim aniversari.

Les bandes a Les Arts. ©Mikel_Ponce

En el matí de la jornada de hui, diumenge 10 d’abril, a les 12.00, l’auditori del Les Arts sonarà a ritme de la Societat Joventut Musical de Faura, que oferirà un concert en el qual s’explorarà, en la seua primera meitat, la figura de la dona a través de la sarsuela i l’òpera. Els assistents al concert podran gaudir d’obres com el Fandango de «Doña Francisquita» d’Amadeo Vives Roig; «La Venta de los Gatos» de José Serrano; o el ‘Bolero’ de Maurice Ravel. En la segona meitat del concert, titulada «BandArts», la societat musical explorarà un repertori, dirigit per José Beltrán, relacionat amb la programació de Les Arts.

En horari de vesprada, a partir de les 17:00 hores, la música amb arrels en el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, tornarà a l’auditori de Les Arts de la mà de la Unió Musical d’Aldaia, que farà el propi amb el seu programa titulat ‘Una musa en l’escenari’, que comptarà amb la participació de la balladora Manuela Morales, amb la direcció d’Amadeo Guillot.

Mirant al futur, el diumenge 22 de maig a les 12:00 hores, el cicle donarà pas a les actuacions de la Societat Musical La Llosa de Ranes, que celebrarà en un concert especial els seus 100 anys d’història, amb una primera part dedicada a Giuseppe Verdi i una segona part, sota el lema «Jazz amb Xocolate», en el qual es comptarà amb la col·laboració especial del trompeta solista Raúl García «Xocolate». Ja a la vesprada, l’Ateneu Musical Schola Cantorum de La Vall d’Uixó abordarà valors propis de les societats musicals de la Comunitat Valenciana com entre altres, la igualtat de gènere o l’atenció a col·lectius en risc d’exclusió social, a través d’una selecció de peces de «Carmen» o «West Side Story», entre altres obres.

D’aquesta manera conclourà el cicle, que va ser inaugurat per la Societat Musical «L’Artística» de Chiva, el passat 23 de gener, amb una actuació a càrrec de la banda simfònica, acompanyada de la coral polifònica de la societat musical.

X cicle «Bandes a Les Arts»

Conscients del paper protagonista que les societats musicals exerceixen en l’entramat social, musical i educatiu naix el projecte «Bandes a Les Arts», que enguany aconsegueix la seua desena edició i permet oferir concerts oberts a tots els públics per part de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana emmarcats en la temporada de Les Arts.

El cicle, desenvolupat per Les Arts en col·laboració amb la FSMCV s’articula en sessions dominicals de matí i vesprada, en les quals les societats musicals ofereixen un repertori relacionat amb les propostes artístiques de Les Arts.