La il·lustradora Ana Penyas va compartit tècniques i secrets que utilitza en la composició de les seues històries gràfiques amb els alumnes que van acudit ahir a l’Encontre d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana.

Els va contar que primerament sorgeix el contingut i després el completa amb les formes, amb els dibuixos, els colors dels quals va adaptant a la línia argumental perquè cada temàtica té els seus colors. «Al principi usava una paleta en què predominaven els rojos i blaus i ara estic explorant amb els grocs i verds, però el color sempre va subjecte al que estic contant i és un element comunicatiu», va afirmar.

Quant a les figures que li agrada dibuixar, va dir que preferia les senyores majors amb «cossos no normatius que mostren les arrugues i la grossària perquè són els reals, els que veus al carrer».

Ana Penyas va irrompre en el panorama de la novel·la gràfica amb Estamos todas bien (2017), una òpera prima amb la qual va obtindre el Premi Nacional de Còmic, autora revelació en el Saló del Còmic de Barcelona i Premi Novel·la Gràfica FNAC-Salamandra Graphic. Una obra que conta la història de les seues iaies, Herminia i Maruja, amb les quals ret tribut a totes les dones que amb el seu treball silenciat han sigut els pilars familiars.

En el seu últim treball, ‘Todos bajo el sol’ (2021) reflecteix l’evolució del turisme a Espanya i l’impacte en la vida de les persones i en l’economia. A més, és autora de ‘Mexique’ (2017), sobre els 456 xiquets republicans que van embarcar a Bordeus cap a Mèxic en 1937 i ‘En Transición’ (2017), un àlbum il·lustrat que recull fragments sobre aquest període d’Espanya.