El monestir de Sant Miquel dels Reis presenta l’espectacle de dansa Kabul, sobre la repressió que pateixen les dones afganeses que des d’agost de 2021, quan els talibans es apoderar del govern, van perdre tots els drets com a éssers humans.

L’elenc, de huit ballarines, una actriu, una violoncel·lista i soprano i quatre xiquetes, posen en escena la situació de privacions a què són sotmeses en aquest país en el qual se’ls ha negat el dret a aprendre a llegir i a escriure, a treballar, a pensar i a prendre decisions sobre elles mateixes.

Kabul denuncia les condicions de les dones que viuen tancades a les seues cases i de les xiquetes sense futur. Afganistan és considerat el país més perillós del món per a les dones.

Textos de Sirera

L’espectacle es representa en el claustre sud del monestir de Sant Miquel dels Reis amb la particularitat que el públic assistent l’haurà de visionar dempeus des del primer pis. Un dels costats estarà adaptat per a persones amb discapacitat.

La producció de Kabul està a càrrec de la direcció general de Cultura i Patrimoni, mentre que el guió i direcció és de la coreògrafa Rosángeles Valls, a partir d’uns textos de Rodolf Sirera.

La duració de la funció és d’una hora i els dies previstos de funció són: 18, 19, 21, 22, 25, 26, 28 i 29 de maig a les 21.30 hores. És gratuït i es pot reservar les entrades a partir de hui.