L’escriptor Joan Carles González Pujalte rebé dijous passat a poqueta nit, en el Centre Cultural Tívoli de Burjassot, la reproducció ceràmica d’una emblemàtica sitja per guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia –amb una dotació econòmica de 9.000 euros– amb què l’ajuntament del poble natal del poeta distingix els millors textos escrits en valencià presentats a concurs, alhora que promociona l’ús de la llengua.

En la XX edició del certamen literari –corresponent a 2021–, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, entregà al poeta de Mataró (comarca del Maresme) el prestigiós guardó pel seu llibre ‘La mort a Petrópolis’ en un acte que, juntament amb la família del «cronista de meravelles», comptà amb la presència de nombrosos agents del teixit associatiu burjassotí així com representants de corporacions municipals de localitats veïnes.

Segons l’acta del jurat, ‘La mort a Petrópolis’ constituïx una obra «amb un constant bombardeig d’imatges i domini de termes biològics i recursos lingüístics, ple també de referències artístiques i reflexions». L’autor, Joan Carles González, llegí alguns fragments d’este poemari que «partix del suïcidi de l’intel·lectual antibel·licista Stefan Zweig en la ciutat brasilera de Petrópolis».

Durant la gala d’entrega, la directora de l’Associació Teatral Paraules i Dones, Amparo Pastor, i el grup conformat pel saxofinista Javi Forner i el guitarrista Paco Costa oferiren un recital de poesia estellesiana.