El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Cultura, Alfred Aranda, van presentar ahir la nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindran com a lema «Llegir és capital». El certamen se celebrarà l’11 de novembre i com a principal novetat el consistori patrocinarà el premi de Narrativa Juvenil, dotat amb 15.000 euros, i que enguany portarà el nom de Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022.

Gómez va destacar que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han sigut una peça clau perquè Alzira fora nomenada Capital Cultural Valenciana 2022 i va aprofitar l’acte per a agrair «la col·laboració inestimable de Bromera» i de la resta de patrocinadors.

El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, va reiterar el «compromís de Bromera amb Alzira i la seua capitalitat cultural» i va celebrar «la tasca que fa la ciutat per la promoció de la cultura, la llengua i la literatura». López-Pampló també va informat que la gala d’entrega de premis se celebrarà l’11 de novembre a la Sala Rex, i que les bases dels premis ja estan disponibles.

Premis i veredictes

Els originals es poden presentar en format PDF fins al dia 24 de juliol per a les següents categories: el XXXIV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 euros; el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022, dotat amb 15.000 euros; el XXVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 euros; el XXIV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 euros; el XVII Premi de Poesia Ibn Hafaja, dotat amb 5.000 euros; el XVII Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros i el VII Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 euros. Les obres candidates al XXVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 euros, es podran presentar fins al dia 16 de setembre.

El veredicte es farà públic la nit de l’11 de novembre, en el transcurs de la ja tradicional gala literària. Però, en el cas del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el veredicte es coneixerà el 28 d’octubre. Les persones guardonades en el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna es coneixeran el 4 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant la gala de l’11 de novembre, en la qual els guanyadors i les guanyadores rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

Jornades culturals

L’alcalde d’Alzira va recordar que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira arriben acompanyats d’un mes de jornades culturals i literàries, que enguany s’emmarquen en la capitalitat cultural d’Alzira. Tot i que el programa encara no està tancat, ja es poden avançar dues representacions basades en Joan Fuster i Isabel-Clara Simó, així com la capitalitat cultural d’Alzira en seran alguns dels protagonistes.