L’espectacle de dansa ‘Kabul’, que es representa a Sant Miquel dels Reis, ha ampliat aforament. Davant de la gran acollida de públic, s’ha ampliat l’aforament per a les pròximes representacions dels dies 21, 22, 25, 26, 28 i 29 de maig.

‘Kabul’ és un espectacle de dansa que denuncia la situació de les dones afganeses després del retorn al poder dels talibans: la pèrdua de qualsevol dret; la impossibilitat d’estudiar, de treballar, d’anar a soles a cap lloc; la seua total submissió a l’home, i l’obligació d’ocultar-se sota un burca.

A partir de notícies de premsa, de la història d’alguns personatges reals, com la rapera Sonita Alizadeh, i de testimonis de dones valentes disposades a lluitar pels seus drets fins a les últimes conseqüències, s’ha creat aquest espectacle en què intentem que la bellesa de la dansa no oculte el verdader i terrible rostre de l’horror.

Música i arts escèniques

És una producció de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, amb guió, dramatúrgia i direcció de Rosángeles Valls i documentació i textos de Rodolf Sirera. Amb la participació de Marina Cuesta com a violoncel i soprano, l’actriu Rebeca Valls, huit ballarines, un actor i quatre xiquetes.

L’espectacle es representa al claustre Sud del monestir, amb la particularitat que el públic assistent el visionarà dempeus des del primer pis. Un dels costats estarà adaptat per a persones amb discapacitat.