La música torna a sonar amb força en el Jardí del Túria. La Ciutat dels Arts i les Ciències, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, estrena aquest estiu el cicle ‘Les bandes a la Ciutat’. La proposta té previst allargar-se fins a mitjan mes de novembre, ben entrat la tardor a la ciutat.

Aquest cicle es tradueix en una sèrie de deu actuacions de grups de cambra a càrrec de conjunts musicals de petit format de les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana que durant els mesos de juny i novembre es donaran cita en els exteriors del Museu de les Ciències en diferents dates assenyalades.

Una trobada en clau musical a l’aire lliure i l’accés de la qual és gratuït, que s’inicia el pròxim 25 de juny i que finalitzarà el 12 de novembre amb l’últim dels concerts.

«És un autèntic plaer acostar la música a totes les persones de València, siguen residents o turistes, gràcies a cicles musicals com aquest. Sumar-li que totes les persones puguen apreciar-ho gràcies a l’accés lliure, és un autèntic regal del qual ens enorgulleix formar part», explica la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

La primera cita serà dissabte que ve 25 de juny a les 1 hores amb Quintet de Metalls de la Societat Musical i Cultural d’Altura.

La següent actuació està programada per al dia 16 de juliol amb Grup de Clarinets del Centre Instructiu Musical Tendetes. Li segueixen AMR Brass Quintet de l’Ateneu Musical de Rafelguaraf el 6 d’agost i el Quartet de Saxofons de la Societat Unió Musical l’Aurora (Albatera) el 13 d’agost.

Setembre arriba el 10 amb l’actuació de l’Ensemble de Clarinets de l’Agrupació Musical ‘Les Sitges’ de Burjassot i el 17 de setembre amb posada en escena del Quartet de Clarinets de la Societat Unió Musical de Catarroja.

A l’octubre la primera cita serà l’1 amb l’Ensemble de Tubes i Bombardins de la ‘Música Vella’ de Xàtiva de la Societat Musical ‘La Primitiva Xativina’ i la segona el 29 de setembre amb la Camerata de Vents i Percussió de la Societat Unió Musical d’Alberic.

El 5 de novembre està programat el Quintet de Metalls del Centre Instructiu Musical d’Onil i tancarà aquest cicle de concerts el 12 de novembre el Grup de Cámara de la Unió Artístico Musical de ‘Sant Francesc de Borja’ de Gandia.

Un conjunt de grups que arriben disposats a omplir de música l’antic llit del riu Túria que enguany està d’aniversari, compleix ni més ni menys que 35 anys.

El major públic possible

‘Les bandes a la Ciutat’ es tracta d’una activitat paral·lela que complementa el contingut expositiu del Museu de les Ciències relacionat amb la música, com és l’exposició ‘Ciència i música’ i que permetrà l’acostament entre el públic i les societats musicals, considerat un moviment artístic, educatiu i social únic en el món.’

És així com la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) continua amb el seu propòsit de fer arribar la música a tots els racons i a la major part del públic possible.

Estem davant la proposta perfecta per a gaudir dels mesos de bon temps que ens ofereix la ciutat; i fer-ho en un escenari tan emblemàtic com és la Ciutat de les Arts i les Ciències, el pla ja es presenta irresistible.