El festival Polirítmia, dedicat a les músiques i danses de la Mediterrània, arranca hui la cinquena edició amb la inauguració a la plaça de l’Ajuntament de València. Seran deu dies consecutius de concerts, danses, tallers i trobades entorn de la cultura mediterrània. Enguany, a l’escenari obert i d’accés lliure de la plaça de l’Ajuntament, se sumen el Teatre Rialto i La Nau.

Polirítmia està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, el Cefiere, l’Ajuntament de València i la Diputació de València, amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Institut Ramon Llull.

Polirítmia arranca hui a les 22.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, amb el Sarau de la Fira, dins de les Nits de Folk de la Gran Fira de València, una sessió oberta de música i ball populars comandada per La Quadrilla del Molí.

El seu projecte ‘reQperem’ naix d’un treball d’investigació i recuperació a partir dels registres més antics que es coneixen, orientat a mantindre viu el nostre patrimoni.

L’exhibició de la Nova Muixeranga d’Algemesí i la Jove Muixeranga de València el 2 de juliol de vesprada, en un itinerari que anirà de la plaça de l’Ajuntament fins a la Llotja, donarà pas a la programació oficial de concerts.

A les 22.00 hores de demà, Niño de Elche estrenarà a la plaça de l’Ajuntament de València el seu nou espectacle, ‘Concert de músika festera’, juntament amb la DJ Susana Hernández Pulido (Ylia) i la banda de música del CIM de Benimaclet. En paraules de l’artista il·licità, “recorrerem una ‘ruta’ entre músiques festeres on ‘ballar o morir’ continue sent un bon lema de supervivència”.

El primer cap de setmana finalitzarà amb el concert a la plaça de l’Ajuntament de València de Stelios Petrakis Quartet. Considerat un dels mestres actuals de la música cretenca, Petrakis presentarà el diumenge 3 de juliol, a les 22.00 hores, el nou disc ‘Spondi’, juntament amb els músics Dimitris Sideris i Michalis Kontaxakis, i el ballarí Nikolaos Lempesis. Recrearan el mosaic sonor de Creta, marcat per diverses influències mediterrànies, una música tradicionalment feta per al ball i els esdeveniments purament festius.

Les quatre propostes del cap de setmana seran d’accés lliure i gratuït, sense necessitat de reserva.