Les Arts tanca la temporada 2021-2022 el 8 i 9 de juliol amb ‘Nit a Les Arts’: dues nits d’activitat gratuïta per a tots els públics, amb un ampli ventall de propostes en les diferents sales de l’edifici des de les 20 hores fins a les 2 hores de la matinada.

L’òpera ‘El tutor burlat’ de Martín i Soler. | LEVANTE-EMV

Després de diverses edicions ajornades per la pandèmia, Les Arts recupera la seua ‘nit en blanc’, que, en la novena celebració, inclou espectacles tecnicoartístics amb el Cor de la Generalitat i els artistes del Centre de Perfeccionament, concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigits per Sergio Sáez, dues funcions de l’òpera ‘El tutor burlat’, una exposició de vestuari i ‘attrezzo’ i dues sessions de música DJ amb Eduardo Díaz.

De manera paral·lela a l’exercici de l’activitat artística, Les Arts obri, des de les 20.30 h, les seues àrees de lliure recorregut per a tot aquell que vulga conéixer i gaudir dels espais a l’aire lliure de l’enclavament operístic, que disposaran de servei de restauració.

Les terrasses i els balcons de l’edifici estaran preparats per a l’ocasió per cortesia de les empreses David Esteve Produccions, Ilexpa, Vicent Gassó Escultura, Estudio Quino Prades, Ublú i Vinilarte.

A partir de les 20 hores comencen els cinc passes tecnicoartístics que permeten contemplar entre bambolines com és el treball en l’escenari de la Sala Principal.

En grups de fins a 240 persones, els assistents tenen l’ocasió de conéixer mitjançant un espectacle ‘ad hoc’, d’uns 40 minuts de duració, el funcionament de la maquinària escènica, il·luminació, audiovisuals i tots els elements necessaris per a posar en marxa una funció d’òpera, en aquesta exhibició en què participen els cantants del Centre de Perfeccionament i del Cor de la Generalitat.

Per la seua banda, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) descobrirà un espai inèdit al públic general, la Sala d’Assajos de l’Orquestra, en la qual la formació titular de Les Arts oferirà tres concerts, de 40 minuts de duració, sota la direcció musical de Sergio Sáez, professor de l’OCV.

El repertori de cadascun dels tres passes (20.50 h, 21.50 h i 23.50 h) estarà integrat per cèlebres obertures d’òpera i sarsuela. L’accés del públic es farà des de la planta onzena de l’edifici, on s’ubiquen les Terrasses de les Palmeres.

En aquesta mateixa planta, l’Espai Los Toros acollirà una exposició de vestuari i ‘attrezzo’, amb figurins i elements escènics d’algunes de les produccions més significatives de Les Arts.

Per la seua banda, el Teatre Martín i Soler obrirà les portes a les 22 hores per a acollir una representació d’‘El tutor burlat’, la primera òpera de Vicent Martín i Soler, en la versió en valencià, que cantaran joves cantants i antics alumnes del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

Jaume Policarpo dirigeix aquesta colorista i divertida producció que, a més de les representacions a Les Arts, recorre amb èxit diferents municipis de la Comunitat Valenciana amb el camió de ‘Les Arts Volant’.

A les 0.30 hores, el DJ Eduardo Díaz convertirà les terrasses de la planta onzena, amb vista al jardí del Túria, en una gran pista de ball amb una sessió de música, que acomiadarà l’activitat de les dues jornades a ritme ‘dance’. El centre d’arts tancarà les portes la nit del divendres al dissabte a les 2 hores de la matinada, i una hora més tard, a les 3 la nit del dissabte al diumenge.